Kenia

Safari in Kenia

Sinds jaar en dag is Kenia een populaire en geliefde reisbestemming voor de Nederlandse safarireiziger. Al sinds het begin van de 20ste eeuw trekken Europeanen naar het Afrikaanse continent voor een safari. Het moet gezegd worden dat dit toentertijd met name was om te jagen. Welbekend zijn de foto’s van de blanke Europeanen die naast geschoten olifanten, neushoorns en leeuwen poseren. Gelukkig is een safari in Kenia tegenwoordig niet meer bedoeld om te jagen maar om te genieten van de natuur en de overvloed aan wild. Kenia is samen met onder andere Botswana de safari bestemming van dit moment. Het land is veilig, heeft een volledig elektronisch visum en is relatief betaalbaar.

Bezienswaardigheden in Kenia

Als je besluit om naar Kenia op vakantie te gaan dan kun je je voorbereiden om een groot aantal wilde dieren in levende lijven te spotten. Het land heeft meerdere nationale parken en reservaten waarin met name olifanten, zebra’s en leeuwen leven. Een van de meest bekendere parken is het Masai Mara National park. Indien je voor een reis in juli en augustus naar dit park komt dan kun je de jaarlijkse trekking van tientallen miljoenen gnoes aanschouwen. Zeker de moeite waard! Een andere plek die een bezoek waard is betreft het Naivasha meer, de enige broedplaats van de roze flamingo’s. Is de steppe je te warm? Beklim dan de Kilimanjaro en waan je in een wondere sneeuwwereld midden op de steppes van Kenia. Hieronder vind je een overzicht van reisorganisaties die reizen naar Kenia aanbieden.

Reizen naar Kenia

9- daagse safari in Kenia

Beleef een individuele Kenia safari door het prachtig safariland. Tijdens deze reis brengt u een bezoekje aan de Masai Mara. Hier gaat u tijdens de gamedrives op zoek naar de grote migratie van gnoes en zebra’s. Na dit park bezoekt u het Lake Nakuru National Park. In dit park leven naast duizenden flamingo’s ook nog enkele neushoorns. Deze Kenia reis gaat vervolgens via het Samburu National Park naar het Sweetwaters Sanctuary.

Prijsindicatie: € 2.500 – € 3.000 boek nu deze reis!

Comments are closed.